Reserva de la Biosfera


Parc Natural del Montseny


Fragàncies del Montseny treballa al Parc Natural del Montseny, zona designada Reserva de la Biosfera, per la UNESCO, dins del programa MAB (Man and Biosphere).Les Reserves de la Biosfera són llocs geogràfics representatius dels diferents hàbitats del planeta, que abasten tant ecosistemes terrestres com marítims.

Estan reconegudes internacionalment, si bé romanen sota la sobirania dels seus respectius països i no estan cobertes ni protegides per cap tractat internacional. Es seleccionen pel seu interès científic, basant-se en una sèrie de criteris que determinen si un espai és apte per incloure o no en el programa.

La funció d'aquests espais és principalment la conservació i protecció de la biodiversitat, però també el desenvolupament econòmic i humà de la zona, la

investigació, l'educació i l'intercanvi d'informació entre les diferents reserves, que formen una xarxa mundial.

Les reserves de biosfera constitueixen, doncs, espais ideals per descobrir i demostrar mètodes de conservació i desenvolupament sostenible que proporcionen les millors pràctiques aplicables en altres llocs d'aprenentatge.

Així mateix, les reserves de biosfera contribueixen a garantir la sostenibilitat ambiental, econòmica i social de la regió, fomentant l'ús racional dels recursos naturals i humans.

Si vols conèixer els camps de la Biosfera del Montseny, on cultivem les nostres plantes aromàtiques, així com els seus processos de destil·lació artesanal, organitzem la teva visita professional.